En de winnaar is...

9 mei 2011, 13:00

De bekerfinale tussen FC Twente en Ajax was er zondag eentje om door een ringetje te halen. Toch ging het vrij snel na het laatste fluitsignaal niet meer over de wedstrijd in de Kuip. Iedereen keek al naar volgende week, als in de ArenA de landstitel op het spel staat. Maar hoe werkt de bekerfinale door naar die wedstrijd?

Je hoefde geen voorspellende gaven te hebben om te weten hoe de spelers van FC Twente en Ajax zouden reageren na de bekerfinale. De winnaar zou spreken van een 'mentaal tikje' richting de tegenstander met het oog op wedstrijd van volgende week, de verliezer zou benadrukken dat de beker eigenlijk maar weinig voorstelt en het allemaal draait om volgende week. En dat dan de sportieve revanche zou volgen.

Toby Alderweireld was het meest uitgesproken. Na het laatste fluitsignaal lag de Belg nog verslagen op het gras van de Kuip, maar even later stelde hij doodleuk dat de beker hem 'gestolen kan worden'. “Die heb ik vorig seizoen al gewonnen. Het gaat om zondag. Bovendien hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen tegen FC Twente. Dat geeft vertrouwen.”

Dat zijn de positieve punten voor Ajax, maar ook voor Twente is er voldoende reden om tevreden te zijn. Want terugkomen na een 0-2 achterstand geeft vertrouwen, dat is zeker. Bovendien domineerde het in het eerste kwartier na rust op een manier waar Ajax jaloers op kan zijn. Minpuntje: het verval na de 2-2 en het feit dat de Tukkers aanvankelijk moeite hadden om onder de druk van Ajax uit te komen.

Eigenlijk is er maar één echte grote winnaar na de fraaie bekerfinale en dat is niet FC Twente of Ajax, maar de neutrale voetballiefhebber. Want wat er nou mooier dan twee teams die bijzonder aan elkaar gewaagd zijn en zondag, met het vertrouwen of revanchegevoelens van deze bekerfinale, in een onderling gevecht gaan uitmaken wie er kampioen van Nederland wordt? Zeg dus alle afspraken voor zondagmiddag af, sla pils en borrelnootjes in en ga er goed voor zitten. Het wordt genieten.

Roland Mather

Twiter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen