Landzaat: "Kon wel door de grond zakken"

16 mei 2011, 00:00   Bijgewerkt: 15 mei 2011, 21:44

Denny Landzaat was de grote schlemiel van de topper tussen Ajax en FC Twente. De Amsterdammer hielp de thuisploeg vlak na rust op 2-0, door een voorzet van Gregory van der Wiel achter zijn eigen doelman Nikolai Mihaylov te koppen.

"Ik zag die voorzet komen, voelde hem op mijn hoofd en toen ik daarna omhoog keek, zag ik hem er in vliegen. 'Oh, nee hè', dacht ik. Op zo'n moment kan je wel door de grond zakken natuurlijk", zegt de middenvelder van Twente tegen FCUpdate.nl. 

Vlak na de ongelukkige 2-0 kwam Twente via Theo Janssen terug tot 2-1, maar Siem de Jong bepaalde de eindstand later op 3-1 en bezorgde Ajax daarmee de titel. Een bittere pil, zegt Landzaat. "Het is al wel door mijn hoofd geschoten dat ik misschien nooit meer zo dicht bij het kampioenschap kom. Ik ben tenslotte toch al 35 jaar", treurt de oud-international, die in 1996 met Ajax ooit één keer landskampioen werd.

Ondanks de teleurstelling had Landzaat echter ook alweer oog voor het totale plaatje van FC Twente dit seizoen. "We hebben twee prijzen gepakt, hebben tot de laatste speeldag meegedaan om het kampioenschap en zijn uiteindelijk tweede geworden, waardoor we weer in de voorronde van de Champions League spelen. Daar mogen we best trots op zijn. Al met al hebben we een goed seizoen gehad", weet hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen