Lille kampioen van Frankrijk na remise bij PSG

21 mei 2011, 23:05   Bijgewerkt: 22 mei 2011, 00:52

OSC Lille is voor het eerst sinds het seizoen 1953/54 kampioen van Frankrijk geworden. Les Dogues hadden op bezoek bij Paris Saint Germain genoeg aan een punt om de titel zeker te stellen: 2-2. Daardoor mag Lille zich voor de derde keer in de historie de beste club van Frankrijk noemen.

In het Parc des Princes zagen de toeschouwers een aantrekkelijk duel. Ludovic Obraniak zette de bezoekers al na vijf minuten dankzij zijn goal op titelkoers: 0-1. Het antwoord van de Parijzenaars kwam vlak voor rust. Guillaume Hoarau deed eerst in positief opzicht van zich spreken door de gelijkmaker te produceren.

Vlak na rust kreeg de Franse aanvaller zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, wat Lille wat lucht verschafte. De kersverse kampioen was tot dan toe de onderliggende partij geweest en profiteerde van het wegvallen van Hoarau. Na een uur spelen bracht Moussa Sow de bezoekers weer aan de leiding. Dat Mathieu Bodmer. Dat Mathieu Bodmer twintig miunten voor tijd PSG naast Lille bracht, kon niet voorkomen dat de club de titel in de Ligue 1 voor zich opeiste.

Olympique Marseille speelde met dezelfde cijfers gelijk tegen Valenciennes, waardoor het team van Didier Deschamps zich net als Lille heeft geplaatst voor de Champions League. Nummer drie Olympique Lyon, dat thuis op 0-0 bleef steken tegen Caen, staat op een plek die recht geeft op een ticket voor de vooronde van het kampioenenbal. Dan zal de ploeg in de laatste speelronde wel een voorsprong van twee punten met succes moeten verdedigen ten opzichte van PSG.