Porto finalist ondanks nederlaag in El Madrigal

5 mei 2011, 22:58   Bijgewerkt: 6 mei 2011, 15:49

De zegereeks van FC Porto in de Europa League, die vijf duels omvatte, is ten einde. De Draken zal dat echter niet deren, want de 3-2 nederlaag van donderdagavond bij Villarreal volstond om de finale te halen. Daarin stuiten ze over twee weken in Dublin op de landgenoten van Sporting Braga, die Benfica uitschakelden.

Dat Porto de eindstrijd zou bereiken, stond eigenlijk na vorige week al vast. Destijds hadden de Portugezen, in de nationale competitie al lang en breed kampioen, met liefst 5-1 gewonnen van Villarreal. De Spanjaarden kwamen in Portugal nog wel met 1-0 voor via Cani, maar verloren desondanks.

Hetzelfde scenario leek zich vanavond te voltrekken. Want Cani gleed Villarreal na een kwartier op voorsprong. Hulk (met een van richting veranderd afstandsschot) en Falcao (geheel vrijstaand, afgelopen week al goed voor vier doelpunten) kantelden vervolgens de score, maar dit maal wist Villarreal zich terug te knokken en zelfs te winnen. Dankzij Capdevilla en Rossi (penalty) bleven de punten in Spanje: 3-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen