UEFA schorst Mourinho 'slechts' vijf duels

6 mei 2011, 15:58   Bijgewerkt: 6 mei 2011, 16:07

José Mourinho is door de tuchtcommissie van de UEFA niet voor zeven, zoals eerder vandaag gemeld werd door Marca, maar voor vijf wedstrijden geschorst. Eén van die vijf duels is bovendien voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Omdat Mourinho in de return tegen Barcelona al één duel schorsing uit zat, mist hij voorlopig alleen de komende drie Europese wedstrijden van zijn club Real Madrid

Mourinho krijgt de straf vanwege zijn gedrag tijdens en na de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League tegen FC Barcelona. De Portugees werd in dat duel niet alleen naar de tribune gestuurd, maar uitte daarna forse kritiek op zowel de UEFA als de arbitrage. Barça zou voorgetrokken worden door de UEFA, beweerde de Portugees. Naast zijn schorsing heeft Mourinho ook een boete van 50.000 euro aan zijn broek gekregen, meldt de UEFA vrijdag op haar officiële website.

In diezelfde wedstrijd kregen Pepe (Real Madrid) en Barcelona's reservekeeper Pinto een rode kaart. Pepe is voor één duel geschorst en omdat hij in de return tegen Barça al niet mee deed, zit zijn straf er op. Pinto daarentegen moet drie wedstrijden brommen en mist hierdoor onder meer de komende Champions League-finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen