Nederlands elftal speelt ook gelijk tegen Uruguay

Ger
8 juni 2011, 22:37   Bijgewerkt: 8 juni 2011, 23:21

Het Nederlands elftal heeft ook de tweede wedstrijd van de Zuid-Amerikaanse oefentrip met een remise afgesloten. In Montevideo eindigde het treffen met Uruguay dankzij een late treffer van Dirk Kuyt op 1-1. De penaltyreeks om een door een telecombedrijf beschikbaar gestelde beker ging daarna wel verloren.

In Estadio Centenario, waar Uruguay zich in 1930 tot eerste wereldkampioen van het mondiale voetbal kroonde, ontpopte Oranje zich al rap tot de bovenliggende partij. Daarbij wisten de meeste internationals goed te verbergen dat ze al geruime tijd hunkeren naar een vakantie. Het gemis van enkele vaste krachten liet zich - in tegenstelling tot de tweede helft tegen Brazilië - bovendien minder duidelijk voelen.

De eerste plaagstoot van het Nederlands elftal was van Afellay, die een vrije trap naast het Uruguayaanse doel mikte. De Utrechtse Champions League-winnaar was kort voor rust opnieuw gevaarlijk met een ontsnapping vanaf de linkervleugel. Zijn schot werd evenwel gekeerd door Fernando Muslera. Oranje had tussendoor pech dat twee kansrijke aanvallen op het randje van buitenspel werden afgefloten.

Scheidsrechter Nestor Pittana uit Argentinië maakte een ronduit slechte beurt door niet in te grijpen bij een schandelijke overtreding van Diego Lugano op Van Persie. De aanvoerder van Uruguay kwam met beide benen in op de aanvaller van Arsenal, wat de anders zo ingetogen Van Marwijk in woede deed ontsteken langs de zijlijn. Van Persie kon wonderwel blessurevrij het duel hervatten. Lugano kreeg niet eens geel.

Aangezien het nationale telecombedrijf van Uruguay een beker voor de winnaar beschikbaar had gesteld, kreeg het duel een toetje met een penaltyserie. Van Persie en invaller Eljero Elia faalden voor het Nederlands elftal, waardoor Uruguay - ondanks een door Tim Krul gestopte penalty van Ajacied Nicolas Lodeiro - de zogeheten Copa Confraternidad in eigen land hield.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!