Oranje met Krul onder de lat tegen Brazilië

Ger
3 juni 2011, 21:40   Bijgewerkt: 3 juni 2011, 22:44

Met Tim Krul als eerste doelman begint het Nederlands elftal zaterdag aan de oefenwedstrijd tegen Brazilië. De keeper van Newcastle United krijgt de voorkeur boven Jasper Cillessen. Dat heeft bondscoach Bert van Marwijk vrijdag voor de laatste training in de aanloop van het duel in Goiania bekendgemaakt.

Voor de 23-jarige Krul wordt het zijn debuut in Oranje. De voormalig jeugdinternational mag in Zuid-Amerika onder de lat plaatsnemen door de blessures van eerste keus Maarten Stekelenburg en stand-in Michel Vorm. Bondscoach Bert van Marwijk had naast Krul en Cillessen (NEC) ook doelman Jelle Ten Rouwelaar (NAC) opgenomen in zijn selectie.

Krul beleefde dit seizoen zijn doorbraak bij Newcastle United, de club waar hij op zeventienjarige leeftijd al een contract ondertekende. Hij profiteerde van een blessure van eerste doelman Stephen Harper en speelde maar liefst 25 duels.

De Hagenaar kijkt al de hele week uit naar zijn debuut in Oranje. "Debuteren tegen Brazilië, dat zou geweldig zijn. Dan komt er echt een jongensdroom uit", keek hij vooruit. "Vorig jaar stond ik nog voor de televisie te juichen toen het Nederlands elftal op het WK van Brazilië won."

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen