Tomasson: "Ik heb eruit gehaald wat erin zat"

Koen Freriks
18 juni 2011, 11:35

Jon Dahl Tomasson kondigde onlangs zijn afscheid aan als profvoetballer. De Deense aanvaller gaat als assistent-trainer aan de slag bij Excelsior, satellietclub van zijn laatste werkgever Feyenoord. Hij wordt daar de rechterhand van de nieuwe trainer John Lammers.

“Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn carrière, ik heb eruit gehaald wat er in zat, maar het is ook een beetje triest. Ik neem afscheid van iets dat ik altijd graag heb gedaan. Gelukkig dient zich nu een nieuwe uitdaging aan, waarin ik heel veel zin heb. Voor mij waren twee dingen belangrijk: ik wil in de voetballerij blijven werken en ik wil Rotterdam niet verlaten. Ik ga de cursus volgen, want ik wil trainer worden. Ik ben blij dat Excelsior mij de kans geeft”, zegt Tomasson tegen Voetbal International.

Excelsior-trainer Lammers is blij met Tomasson. “Jon is een geweldige speler geweest, een winnaar ook. Ik hoop dat hij wat van zijn mentaliteit kan overbrengen op onze groep. Jon weet wat er te koop is in de top. Hij stond bekend om zijn doorzettingsvermogen. Hij heeft het hele jaar rondjes gelopen om fit te worden. Dat lukte niet, maar iedere dag begon hij opnieuw. Dát is karakter”, prijst hij de door blessure getijsterde gestopte aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen