Maaskant begint met zege aan CL-avontuur

13 juli 2011, 22:25   Bijgewerkt: 14 juli 2011, 08:16

Robert Maaskant is met Wisla Krakow dicht bij het bereiken van de derde voorronde van de Champions League. De oud-coach van Willem II en NAC Breda leidde de Poolse club woensdag in Letland naar een 1-0 overwinning op Skonto Riga. Wisla Krakow heeft dus goede papieren voor de return, volgende week dinsdag.

Het waren de spelers van Skonto Riga die het deden voor Maaskant en Wisla Krakow. Renars Rode van de Letse kampioen maakte vijf minuten voor de rust een eigen doelpunt, hetgeen beslissend was voor de eindstand: 0-1. Daarnaast kreeg verdediger Juris Laizans van Skonto Riga vlak voor tijd zijn tweede gele kaart.

Overigens had coach Maaskant bij Wisla Krakow basisplaatsen ingeruimd voor de Nederlanders Michael Lamey en Kew Jaliens.