Vorm moet vier keer grabbelen bij PL-debuut

15 augustus 2011, 22:53

Michel Vorm is zijn avontuur bij Swansea City met een nederlaag begonnen. Tegen Manchester City hield de Nederlandse keeper maandagavond zijn doel met enkele knappe reddingen lang schoon, maar na een klein uur moest hij toch capituleren. The Citizens liepen vervolgens uit naar een 4-0 overwinning.

Na 25 minuten moest Vorm voor het eerst handelend optreden, en dat deed hij direct met verve. Een inzet van David Silva pareerde hij resoluut. Even later nam Silva zijn doel weer onder vuur. Vorm was al verslagen, maar de inzet belandde op de lat. Het aluminium was Vorm op slag van rust opnieuw gunstig gezind. De van Utrecht overgenomen sluitpost keerde een schot van Edin Dzeko, de lat deed de rest.

Manchester City, met Nigel de Jong in de basis en topaankoop Sergio Agüero op de bank, kreeg het na 57 minuten dan wel voor elkaar Vorm te passeren, door toedoen van Dzeko. En daarna ging het hard. Agüero was inmiddels ingevallen voor De Jong en de Argentijn, voor 40 miljoen euro gekocht van Atletico, maakte na driekwart wedstrijd aan alle spanning een einde (2-0). Drie minuten later volgde de slagroom op de taart; Silva scoorde na voorbereidend werk van Agüero (3-0). Het slotakkoord was in blessuretijd voor goudhaantje Agüero, die de eindstand op 4-0 bepaalde.

Bij Swansea City stond naast Vorm in de persoon van Kemy Agustien overigens nog een Nederlander in de basis. Ferrie Bodde ontbrak vanwege een blessure.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen