AZ-directeur gaat in België praten met Klinsmann

Ger
6 september 2011, 09:46

Earnest Stewart schuift dinsdag in België om de tafel met Jürgen Klinsmann en een vertegenwoordiger van de Amerikaanse voetbalbond. De directeur voetbalzaken van AZ hoopt een binnenbrandje bij Team USA te blussen.

Trainer Gertjan Verbeek van de Alkmaarse club uitte vorige week stevige kritiek op het selectiebeleid van Klinsmann. De bondscoach van de Verenigde Staten riep Jozy Altidore op voor de oefenduels met Costa Rica en België. Verbeek had met Bob Bradley, de ontslagen voorganger van Klinsmann, afgesproken dat de spits geen uitnodiging zou ontvangen.

"Klinsmann is net aangesteld als opvolger van Bradley en wil duidelijk even op zijn strepen gaan staan", baalde de AZ-coach. "Terwijl het voor alle partijen toch belangrijker is dat Jozy snel fit wordt? Het is puur eigenbelang van een man die zelf maar één jaar trainer is geweest van een club (Bayern München, red.) en meteen is ontslagen. Dat zegt genoeg."

Stewart probeert de gemoederen nu te sussen. "Klinsmann had zo zijn redenen. Bij zijn debuut in augustus liet hij Jozy nog met rust. Nu wilde hij zijn beste spelers bij elkaar hebben. Ondanks die eerdere afspraak met Bradley stond hij in zijn recht", zegt de Amerikaan tegen VI. Stewart, Klinsmann en een vertegenwoordiger van de Amerikaanse voetbalbond gaan in België de agenda’s naast elkaar leggen.

"Dat doen we in feite voor iedere international van AZ, maar voor Jozy is de reisafstand vaak net iets groter', weet de AZ-directeur. "Wanneer wedstrijden op de internationale kalender staan, kun je op je hoofd gaan staan, maar dan ben je de spelers gewoon kwijt. Maar we kunnen wél afspraken maken over bepaalde oefenwedstrijden, want af en toe wordt het echt overdreven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen