Bayern rekent in Gelsenkirchen af met Schalke

18 september 2011, 19:35   Bijgewerkt: 18 september 2011, 19:47

Bayern München verkeert in bloedvorm. Enkele dagen na de indrukwekkende 0-2 overwinning op Villarreal in de Champions League won de ploeg met dezelfde cijfers bij aartsrivaal Schalke 04. Hierdoor blijft Bayern aan kop in de Bundesliga.

Nieuweling Nils Pedersen, in de zomer overgekomen van Energie Cottbus, zette Bayern al voor rust op voorsprong. Na de pauze besliste Thomas Müller de eenzijdige wedstrijd in het voordeel van de bezoekers. Bayern-doelman Manuel Neuer, die voor het eerst sinds zijn veelbesproken transfer terugkeerde in Gelsenkirchen, hield zijn doel in het restant van de wedstrijd schoon. Bij Schalke had Klaas-Jan Huntelaar een basisplaats, maar hij kwam niet in het stuk voor en werd na rust gewisseld.

Bayern München heeft na zes wedstrijden al vijftien punten bij elkaar gevoetbald. Alleen op de eerste speeldag werd verloren, daarna volgden vijf zeges op rij in de nationale competitie. Werder Bremen staat tweede met dertien punten, Schalke 04 is weggezakt naar de middenmoot. De Königsblauen hebben nu negen punten.