Belgen kloppen VS, Duitsers gelijk tegen Polen

6 september 2011, 23:57

België mag weer een klein beetje lachen. Enkele dagen na de dure remise tegen Azerbeidzjan in het voortraject van Euro 2012 waren de Rode Duivels dinsdag in een oefenpot met 1-0 te sterk voor de Verenigde Staten. Nicolas Lombaerts maakte tien minuten na rust het beslissende doelpunt.

Duitsland, al geplaatst voor het EK, speelde met 2-2 gelijk tegen EK-organisator Polen. De Polen namen twee keer een voorsprong, via Robert Lewandowski en Jakub Blaszczykowski, maar zagen de Duitsers even zo vaak langszij komen. Toni Kroos (strafschop) en Cacau doelpuntten voor die Mannschaft. Laatst vermelde deed dat pas diep in de toegevoegde tijd.

Oekraïne, de andere gastheer van het EK, kreeg flink op de broek van Tsjechië 4-0. Michal Kadlec (2), Jan Rezek en Daniel Kolar waren trefzeker.