Eerste nederlaag Valencia in rode wedstrijd

24 september 2011, 20:04

Valencia, dat eerder deze week FC Barcelona op 2-2 hield, is zaterdag tegen zijn eerste nederlaag in La Liga aangelopen. De equipe uit de sinaasappelstad verloor in Andalusië met 1-0 bij Sevilla FC. Frédéric Kanouté maakte na achttien minuten het beslissende doelpunt.

In de tweede helft werd niet meer gescoord, maar liep de wedstrijd wel volledig uit de klauw. Valencia eindigde met tien man, Sevilla zelfs met negen. Bij Valencia kreeg Aritz Aduriz rood. Bij de thuisclub gold dat voor Piotr Trochowski en oud-Ajacied Julien Escudé. Uit de overtreding van Escudé vloeide bovendien een penalty voort, maar Ever Banega verzuimde gelijk te maken voor Valencia.

Door dit resultaat neemt Sevilla de tweede plek over van Valencia, waar Hedwiges Maduro de hele wedstrijd speelde. Sevilla staat daarmee op zijn kop, want Betis is de verrassende lijstaanvoerder in Spanje.

Athletic de Bilbao kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Villarreal en blijft daardoor in de onderste regionen bungelen. Villarreal staat in de middenmoot. Ook deze wedstrijd eindigde overigens niet met elf tegen elf. Ekiza van Athletic kreeg acht minuten voor het eindsignaal de rode kaart.