Jans: "We willen in een flow terechtkomen"

16 september 2011, 17:58

SC Heerenveen pakte in de afgelopen twee duels vier punten. In de Kuip werd tegen Feyenoord gelijkgespeeld (2-2) en zondag werd de strijd om het kampioenschap van het noorden met 3-0 gewonnen van FC Groningen. Ron Jans, de trainer van de Friezen, hoopt de goede reeks zaterdag te vervolgen in het uitduel met VVV Venlo.

“De druk is nu om een goede reeks neer te zetten”, zegt Jans op de website van Heerenveen. “Dan bedoel ik niet alleen minimaal vijf wedstrijden niet verliezen, maar wil ik ook het goede gevoel uitbouwen. We willen groeien. Of zoals dat zo mooi heet: in een flow terechtkomen. Je merkt dat de afgelopen resultaten voor vertrouwen gezorgd hebben. Daar ga je alleen maar beter door voetballen."

VVV presteert dit seizoen goed in eigen huis. Het hield PSV en Ajax al op een gelijkspel. Met name aanvaller Ahmed Musa zal een plaag worden voor de Friese defensie. Jans: “Hij is in het aanvallende gedeelte van VVV een van de belangrijkste spelers. Toch is VVV meer dan alleen Musa.”

Jeffrey Gouweleeuw en Ramon Zomer vormen zaterdag het centrale duo achterin bij Heerenveen. Zij moeten Musa zien af te stoppen. Zomer, terug van een schorsing, krijgt de voorkeur boven Michel Breuer, terwijl Arnold Kruiswijk nog geblesseerd is. Jans: “Eigenlijk verdient Breuer dat niet, want hij heeft de laatste twee duels goed gespeeld. Maar je moet keuzes maken. Jeffrey Gouweleeuw heeft zich ontzettend goed ontwikkeld. Hij heeft het vorige week zo goed gedaan dat hij blijft staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen