Kompany: "Wie negatief is, moet thuis blijven"

7 september 2011, 09:00

Na het 1-1 gelijkspel bij Azerbeidzjan was de kritiek op de nationale ploeg van België niet van de lucht. De Rode Duivels herstelden zich dinsdag enigszins met een 1-0 oefenzege op de Verenigde Staten. Daarna volgde bovendien het nieuws dat Turkije punten verspeeld had in Oostenrijk (0-0), waardoor het EK nog haalbaar is.

Vincent Kompany is de kritiek op zijn ploeg beu. "Bij deze wil ik een oproep lanceren: laten we niet meer naar het verleden kijken. Deze ploeg zal het zeker maken! Schrijf deze generatie dus niet af want ze kan nog tien jaar mee. Alle fans die achter ons staan, willen we bedanken. Wie negatief is, moet thuis blijven", aldus de Belg bij Sporza. Hij heeft zich gestoord aan sommige reacties. "In de slechte momenten moet je tonen dat je achter je ploeg staat. Doe dus niet negatief na één slecht resultaat."

Als België zijn laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden wint, is de kans groot dat de ploeg alsnog tweede wordt en deel mag nemen aan de play-offs. Probleem daarbij is echter dat één van die twee wedstrijden uit tegen het sterke Duitsland is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen