Leekens weet: "Afhankelijk van Turkije"

7 september 2011, 14:19   Bijgewerkt: 7 september 2011, 14:33

Door het puntverlies van Turkije bij Oostenrijk (0-0) gloort er weer hoop aan de horizon voor België. Met nog twee wedstrijden te gaan doen de Belgen plots weer mee in de strijd om de tweede plaats. Onze zuiderburen staan nu derde, twee punten achter Turkije. Het kan dus nog, weet ook bondscoach Georges Leekens.

De trainer beseft echter dat zijn team het niet in eigen hand heeft. "Ik ben realist en droom dus nog niet van kwalificatie. We zijn afhankelijk van Turkije, maar we kijken enkel naar onszelf en naar de eerstvolgende wedstrijd", zegt hij tegen Sporza.

De eerstvolgende wedstrijd is op 7 oktober thuis tegen Kazachstan, daarna volgt een duel in en tegen Duitsland. De Turken spelen eerst thuis tegen de reeds geplaatste Duitsers en spelen op de laatste speeldag een thuisduel tegen Azerbeidzjan.

De beste nummer twee van alle groepen is automatisch geplaatst voor het EK, maar dat zal België zeker niet zijn. Daarom wacht bij een tweede plaats in de groep een play-off tegen een andere nummer twee. Deze play-offs zijn in november.

De laatste keer dat België aanwezig was op een groot toernooi, was in 2002.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen