Porto en Benfica houden elkaar in evenwicht

23 september 2011, 23:48   Bijgewerkt: 24 september 2011, 01:07

De topper in de Portugese competitie tussen FC Porto en Benfica is geëindigd in een gelijkspel. In een boeiend schouwspel in Estádio do Dragão wisten beide ploegen het net tweemaal te vinden: 2-2. Beide teams gaan daardoor gedeeld aan de leiding met veertien punten uit zes duels.

De openingstreffer van Porto-aanvaller Kleber in de 37ste minuut luidde een hectische fase in. In de daaropvolgende zes minuten had de arbiter vier gele kaarten nodig om de orde op het veld te handhaven. Beide teams zochten de kleedkamers op bij een 1-0 ruststand.

Na de pauze kwam een getergd Benfica het veld op dat al na twee minuten de stand gelijk trok. Oscar Cardozo (foto) tekende voor de 1-1. Lang konden de bezoekers hier niet van genieten, aangezien Nicolas Otamendi Porto vier minuten later weer op voorsprong bracht.

Osvaldo Gaitán zorgde ervoor dat Benfica, dat in de laatste voorronde van de Champions League over twee duels te sterk was voor FC Twente, Estádio do Dragão niet met lege handen verliet. De aanvallende middenvelder bracht acht minuten voor tijd de eindstand op het scorebord: 2-2.

Bekijk hier de doelpunten van de Portugese kraker.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!