Real na stroef begin swingend langs promovendus

24 september 2011, 21:47   Bijgewerkt: 26 september 2011, 17:55

Real Madrid heeft zaterdag doelpuntrijk gewonnen van Rayo Vallecano. Na een stroeve start speelden de hoofdstedelingen zich in het eigen Bernabeu met 6-2 voorbij de promovendus.

Michu zette Vallecano al in de eerste minuut brutaal op voorsprong in Madrid. Hij scoorde in de rebound. Het duurde lang voordat Real de schade wist te herstellen, maar nadat Ronaldo in de 39ste minuut de ban had gebroken, ging het hard.

Gonzalo Higuain zette Real nog voor rust op voorsprong. Vanaf elf meter tekende Ronaldo na zes minuten in de tweede helft voor de 3-1 en leek een monsterzege in de maak. Maar Michu scoorde vier minuten later opnieuw en bracht daarmee de spanning terug. Die werd alleen maar groter toen Angel Di Maria van Real rood kreeg. Maar uiteindelijk kwam de monsterzege er toch. Via Raphael Varane, Karim Benzema en Ronaldo (penalty) liep De Koninklijke uit naar een royale overwinning.

Real klimt naar plaats drie. Het heeft tien punten, twee minder dan de verrassende koploper Betis Sevilla, dat ook nog eens een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Komende dinsdag ontvangt Real Madrid Ajax in de Champions League.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!