Verbeek blij: "Niet door ondergrens gezakt"

18 september 2011, 18:36

Na een reeks galavertoningen was het zondag allesbehalve flitsend wat AZ liet zien. Maar de Alkmaarders wonnen wel, met 1-2 bij RKC. Dat stemt coach Gertjan Verbeek tevreden, zeker omdat zijn ploeg dit soort duels vorig seizoen vaak verloor.

"Ik moet mijn ploeg een compliment geven dat we vandaag niet door de ondergrens zijn gezakt. We zijn gegroeid ten opzichte van vorig seizoen want toen waren we er wel aan onderdoor gegaan. Dit is echt een zwaarbevochten overwinning, maar we zijn er wel heel blij mee", zegt de tevreden Verbeek op de officiële website van AZ.

Door de overwinning op RKC is AZ nu gedeeld koploper in de Eredivisie. Op doelsaldo staat alleen FC Twente net boven de Alkmaarders. "Of ik baal dat we net geen koploper zijn? Oh, daar ben ik helemaal niet mee bezig", blijft Verbeek nuchter. "Dit is een momentopname. Vorig seizoen vroegen journalisten zich af of ik wel de juiste persoon voor AZ was toen we na vijf wedstrijden drie punten hadden. Nu word ik in verband gebracht met het bondscoachschap, dat lijkt me ook weer wat overdreven. Of ik dat wat zou vinden? Dan moet ik nog vaker in pak, haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen