McClaren na nieuwe flater weg bij Nottingham

2 oktober 2011, 22:04   Bijgewerkt: 2 oktober 2011, 22:12

Steve McClaren heeft de handdoek geworpen bij Nottingham Forest. De Engelse manager kreeg de Championship-club niet aan de praat en de 1-3 nederlaag tegen Birmingham City van vanmiddag was de druppel.

De verwachtingen waren met de komst van McClaren hooggespannen. Er werd vanuit gegaan dat Nottingham om promotie zou strijden, maar daar bleek niets van uit te komen. Van de tien tot nu toe gespeelde wedstrijden werden er slechts twee gewonnen. Daardoor staat Nottingham teleurstellend 21ste in het klassement.

Dit zal de naam van McClaren in Engeland absoluut geen goed doen. Hoewel hij bij Middlesbrough uitstekend presteerde, staat hij in het Britse land bekend als prutser omdat hij het als bondscoach niet voor elkaar kreeg Engeland naar Euro 2008 te leiden. FC Twente bood hem de mogelijkheid om zijn imago op te poetsen. Dat deed McClaren met verve; in 2010 behaalde hij met de Tukkers de landstitel, waarna hij -na eerst ontslagen te zijn bij Wolfsburg- in juni van dit jaar in Engeland een nieuwe kans kreeg van Nottingham. Het is hem echter niet gelukt deze te verzilveren.

McClaren was niet gelukkig met het feit dat zijn ploeg afgelopen zomer amper is versterkt. Nottingham deed daar wel pogingen toe. Zo klopte het aan bij Wesley Verhoek, maar die bleef op het laatste moment toch liever bij ADO Den Haag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen