Moniz: "HSV afzeggen was verschrikkelijk moeilijk"

Ger
13 oktober 2011, 09:24

Hamburger SV heeft in de zoektocht naar de opvolger van de ontslagen Michael Oenning tevergeefs aangeklopt bij Ricardo Moniz. De Nederlandse coach besloot echter zijn tot medio 2013 lopende contract bij Red Bull Salzburg te respecteren.

"Ik heb twee weken geleden een goed gesprek gehad met Frank Arnesen (technisch directeur van HSV en inmiddels zelf tijdelijk hoofdcoach, red.). We kennen elkaar nog van onze gezamenlijke periode bij PSV", zegt de 47-jarige Moniz in VI. In Eindhoven werkte Moniz in de jeugdopleiding, terwijl de Deen toen als technisch manager optrad. Arnesen zorgde later er later ook dat de coach een rol kreeg bij Tottenham Hotspur. "Sindsdien hebben we altijd contact gehouden."

Moniz dook bij HSV tijdens het slot van het seizoen 2010-2011 als interim-trainer op. "Ik draag HSV sindsdien een warm hart toe. We hebben daar in twee jaar toch op het veld, en in de organisatie, wel wat neergezet. Ik was enorm vereerd dat ze bij mij uitkwamen. Maar ze hadden snel een trainer nodig. Ik ben bij Red Bull nog niet zo lang in dienst als hoofdcoach en heb daarom besloten uit plichtsbesef het niet te doen. Maar het was wel een verschrikkelijk moeilijke beslissing."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen