Barcelona toont herstel tegen Real Vallecano

Ger
29 november 2011, 23:06   Bijgewerkt: 29 november 2011, 23:38

FC Barcelona heeft vertrouwen opgedaan in de Spaanse competitie. De titelhouder was dinsdagavond voor eigen publiek met ruime cijfers te sterk voor middenmoter Rayo Vallecano: 4-0.

Alexis Sánchez tekende na een klein half uur voor de openingstreffer. Twaalf minuten later verdubbelde de Chileen de score. David Villa besliste het duel op slag van rust met een derde doelpunt. Publiekslieveling Lionel Messi legde vlak na de hervatting de eindstand vast.

Barcelona kon de ruime zege goed gebruiken. De manschappen van trainer Pep Guardiola gingen drie dagen eerder in de Primera Division pijnlijk onderuit bij Getafe (1-0). Barça staat nu drie punten achter op Real Madrid. De koploper heeft nog wel een wedstrijd tegoed.