FC Eindhoven loopt averij op bij Sparta

25 november 2011, 21:52   Bijgewerkt: 25 november 2011, 23:34

Koploper FC Zwolle kan dit weekeinde een grote stap naar de Eredivisie zetten. Directe concurrent FC Eindhoven kwam vrijdag bij Sparta Rotterdam niet verder dan 2-2, waardoor de Blauwvingers zondag het gat naar de Brabanders tot vijf punten kunnen vergroten. Dan moeten ze wel winnen bij aartsrivaal Go Ahead Eagles.

Met de 2-2 kwam Eindhoven goed weg op het Kasteel. De equipe van coach Ernest Faber speelde verre van goed, stond lang met 2-1 achter, maar kwam in blessuretijd op gelukkige wijze langszij. Sparta-doelman Rubin Dantschotter greep pijnlijk mis bij een vrije trap van Wesley Vanbelle, nog op diens eigen helft.

Overigens ging ook aan de 2-1 van Sparta, tien minuten na de doelwissel, een keepersfout vooraf. Jeremy Bokila had de bal voor het intikken, nadat Ruud Swinkels het speeltuig recht voor zijn voeten had getikt na een schot van Joshua John. Na 35 minuten was Bokila ook al verantwoordelijk voor de gelijkmaker van Sparta. Daarmee maakte hij de 0-1 van Jens van Son zeven minuten eerder ongedaan.