Koeman: "Juiste momenten afwachten tegen RKC"

25 november 2011, 16:32   Bijgewerkt: 25 november 2011, 16:37

Feyenoord speelde dit seizoen vooral goed tegen sterke teams als Ajax, AZ en Vitesse. Tegen ploegen die de ruimtes kleiner houden, hebben de Rotterdammers het over het algemeen lastig. Wat dat betreft is de wedstrijd van zondag tegen RKC Waalwijk een mooie test. Trainer Ronald Koeman is benieuwd hoe het zal gaan.

"Wij blijken het lastig te hebben tegen teams die de ruimtes klein houden en op de counter spelen. In zulke duels zullen wij meer als team moeten spelen, maar vooral ook meer geduld moeten tonen. Ik ben benieuwd hoe het elftal dit zondag zal doen, maar heb er ook vertrouwen in. De jongens weten waar het om draait. Ook tegen dit type tegenstanders", aldus de oefenmeester op de website van Feyenoord.

"We zullen van onszelf uitgaan, daarom hebben we vandaag ook besloten getraind. Zodat we in alle rust het spel stil konden leggen, dingen aan konden geven. Ik moet ontwikkeling zien in het bewaren van de rust. We moeten onszelf zondag niet voorbijlopen, maar de juiste momenten afwachten", stelt de oud-verdediger.

Koeman erkent dat Feyenoord favoriet is, maar vindt dat zijn team niet de hele partij hoeft te domineren. "Ik ben een voorstander van afwisseling. We hoeven niet altijd druk te zetten, mogen ons ook best terug laten zakken. Zolang we dat maar met elkaar doen. Zodra er ruimte ligt in de omschakeling, zijn wij levensgevaarlijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen