Lyon onderuit tegen Rennes, Lille remiseert

18 november 2011, 22:26   Bijgewerkt: 18 november 2011, 22:37

Vrijdagavond stonden er twee duels gepland in de subtop van de Ligue 1. Stade Rennes deed de beste zaken van de vier clubs die in actie kwam in de hoogste divisie van Frankijk. De ploeg was Olympique Lyon verrassend de baas in eigen huis: 1-2. OSC Lille liep averij op. De regerend landskampioen bleef tegen Toulouse steken op 0-0.

Lyon kwam nog wel op voorsprong tegen Rennes. Ederson bracht de thuisploeg tien minuten voor rust aan de leiding: 1-0. Lang kon Lyon daar niet van genieten, aangezien Jonathan Pitroipa twee minuten later al voor de gelijkmaker tekende. Jires Ekoko bracht zeven minuten na rust al de eindstand op het scorebord: 1-2.

Rennes deelt als gevolg van de zege nu de derde plaats in de Ligue 1 met Lille. Olympique Lyon zakt een plaatsje en is nu gedeeld vijfde met Toulouse.