Van Persie helpt Arsenal met twee goals aan zege

Ger
19 november 2011, 15:35   Bijgewerkt: 19 november 2011, 15:55

Robin van Persie blijft van onschatbare waarde voor Arsenal. De Nederlandse aanvaller leidde zijn Londense werkgever zaterdag in de Premier League met twee treffers naar de winst bij Norwich City: 1-2.

De thuisploeg had via Steve Morison na zeventien minuten nog wel de leiding genomen. Lang kon de middenmoter evenwel niet van die luxe genieten. Op aangeven van Theo Walcott tekende Van Persie van dichtbij in de 27e minuut voor de gelijkmaker. Het betekende al zijn dertigste doelpunt van dit kalenderjaar. Voor Van Persie slaagden slechts Alan Shearer, Thierry Henry, Ruud van Nistelrooy en Les Ferdinand erin die grens in de Premier League te bereiken.

Een kwartier na de hervatting zorgde de oud-Feyenoord voor de beslissing door de bal fraai over doelman John Ruddy te werken. Het was zijn dertiende van het seizoen. Dankzij de zege komt Arsenal op 22 punten uit twaalf competieduels, voorlopig goed voor de zesde plaats.