Amateurs GVVV vloeren Sparta na strafschoppen

20 december 2011, 22:43   Bijgewerkt: 20 december 2011, 23:27

Het bekersprookje van GVVV duurt voort. De Veenendaalse Topklasser zorgde dinsdagavond na de uitschakeling van Excelsior voor een nieuwe stunt in het bekertoernooi door Sparta te verslaan. Nadat de reguliere speeltijd in 1-1 was geëindigd en er in de verlenging niet meer gescoord werd, bleken de amateurs effectiever in de strafschoppenserie.

De bezoekers kenden een droomstart op Het Kasteel. Al na vijf minuten zette Simon Brouwers de amateurs op voorsprong. Sparta probeerde in het restant van de eerste helft GVVV onder druk te zetten en had in de elfde minuut al op gelijke hoogte moeten komen, maar Jaime Bruinier slaagde er niet in om een penalty te verzilveren.

Na rust wist Sparta dan toch op 1-1 te komen dankzij een rake volley van Sidney Schmeltz in de 62e minuut. Omdat beide ploegen daarna het net niet meer wisten te vinden, werd er verlengd in Rotterdam. In de slotfase van het tweede deel van de verlenging had Joey Snijders nog de 1-2 op zijn schoen, maar de middenvelder lobde over.

In de noodzakelijk geworden strafschoppenreeks miste Donovan Slijngard als enige, waardoor GVVV het fraaie bekersprookje een vervolg wist te geven.