Gomez helpt Bayern München langs Stuttgart

Ger
11 december 2011, 19:44

Lijstaanvoerder Bayern München heeft zondagavond de lastige uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart tot een goed einde gebracht. Mario Gomez velde zijn oud-werkgever met twee doelpunten: 1-2.

Stuttgart kwam vroeg in de wedstrijd nog wel op voorsprong via Christian Gentner. De zege ging echter alsnog naar Bayern. Gomez scoorde in de 13e en 57e minuut. De thuisclub moest ruim een uur met tien man verder na een tweede gele kaart voor Christian Molinaro. Bij de bezoekers kwam Arjen Robben 85 minuten in actie.

Gomez, groot geworden bij Stuttgart, voerde zijn seizoenstotaal in de Bundesliga op naar vijftien doelpunten. Daarmee voert hij de topscorerslijst aan. Klaas-Jan Huntelaar staat tweede met veertien treffers. De Nederlandse spits had zaterdag met een doelpunt een belangrijk aandeel in de zege op Hertha BSC (2-1).

Bayern heeft na zestien speelrondes in de Bundesliga drie punten voorsprong op Borussia Dortmund en Schalke. De marge op Borussia Mönchengladbach is vier punten.