Lopez helpt Lyon aan nipte zege op promovendus

17 december 2011, 23:00

Olympique Lyon heeft in de Ligue 1 thuis nipt gewonnen van Evian Thonon Gaillar. Na een 1-1 ruststand zegevierde l’OL zaterdag met 2-1 over de promovendus. Lisandro Lopez maakte na zeventig minuten het verschil.

Beide teams eindigden het duel overigens met tien man; de na 81 minuten ingevallen Clément Grenier (Lyon) kreeg in de 87ste minuut rood. In blessuretijd overkwam Fabrice Ehret van Evian hetzelfde. Gevolgen voor de eindscore had dat niet.

Lyon klimt door de overwinning naar de derde plaats, met 35 punten. Het wordt omlijst door Paris Saint Germain (36 punten) en OSC Lille (34). Die formaties staan zondag in Parijs tegenover elkaar. Koploper Montpellier HSC heeft 37 punten. Eerder op de avond morste die ploeg op eigen veld punten tegen Toulouse (1-1).