Robben helpt Bayern aan koppositie

3 december 2011, 17:36   Bijgewerkt: 3 december 2011, 19:49

Mede dankzij de inbreng van Arjen Robben heeft Bayern München zaterdag uitstekende zaken gedaan in de top van de Duitse competitie. De Oranje-international hielp de topclub uit Beieren met twee benutte strafschoppen aan een 4-1 zege op Werder Bremen. Door de remise bij de topper tussen Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach (1-1) grijpt Bayern de koppositie in de Bundesliga.

Met Robben op de bank startte de ploeg van trainer Jupp Heynckes voortvarend. Frank Ribéry bracht Bayern halverwege de eerste helft aan de leiding. De Fransman werkte op aangeven van David Alaba de bal achter Werder-goalie Sebastian Mielitz: 1-0. Het betekende tevens de ruststand.

Na de pauze deed Werder iets terug. Oud-Ajacied Markus Rosenberg tekende in de 52e minuut voor de gelijkmaker, waarna Robben werd ingebracht door Heynckes. De vleugelspeler zette Bayern negen minuten na zijn entree vanaf elf meter weer op voorsprong en nadat Ribéry met zijn tweede van de middag de 3-1 liet aantekenen, gooide Robben het duel zeven minuten voor tijd, wederom met een benutte penalty, definitief in het slot. Op dat moment stonden de bezoekers al met tien man, nadat Aaron Hunt met een directe rode kaart van het veld was gestuurd.

Borrussia Dortmund verspeelde de koppositie dankzij een 1-1 gelijkspel tegen naaste belager Borussia Mönchengladbach. Robert Lewandowski bracht de regerend landskampioen vlak voor rust nog wel op voorsprong, maar Mike Hanke bezorgde de thuisploeg twintig minuten voor tijd op aangeven van Raul Bobadilla nog een punt. Bij Borussia Mönchengladbach viel Roel Brouwers vlak voor tijd in.

Koploper Bayern heeft na de zege 31 punten uit vijftien duels. Borrussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach volgen op één punt.