Valencia geeft zege weg, Levante haakt aan

10 december 2011, 21:54   Bijgewerkt: 10 december 2011, 22:47

Valencia heeft in de slotfase een zege op Real Betis Sevilla uit handen gegeven. De equipe uit de sinaasappelstad leidde zaterdag in Andalusië lange tijd met 0-1, maar in blessuretijd ging het mis: 2-1.

Valencia, dat zonder de geblesseerde Hedwiges Maduro speelde, kwam na ruim een uur op 0-1 door een eigen doelpunt van Jose Dorado. Ruben Castro Martin zette het duel met twee doelpunten in blessuretijd helemaal op zijn kop (2-1). Hij bezorgde Betis daarmee de eerste overwinning in elf wedstrijden.

Valencia blijft derde in Spanje, met dertig punten. Nummer vier Levante kwam eerder op de avond op 29 punten. De ploeg, enkele weken geleden nog koploper, won met 1-0 van nummer vijf Sevilla FC. Rivas Nano maakte kort na rust het enige doelpunt.