Verbeek: "Anderlecht is de favoriet"

16 december 2011, 15:59

Eredivisiekoploper AZ werd vrijdag bij de loting voor de tweede ronde van de Europa League (laatste 32) gekoppeld aan Anderlecht, de lijstaanvoerder in de Belgische competitie. Volgens coach Gertjan Verbeek is zijn team de underdog.

“Anderlecht is de favoriet”, stelt Verbeek op AZ.nl. “Dat zeg ik op basis van het feit dat Anderlecht een hogere begroting heeft dan AZ, ze in staat zijn om dure niet-EU-spelers aan te trekken, ze op indrukwekkende wijze met achttien punten groepshoofd in de Europa League zijn geworden en omdat ze koploper zijn in de Belgische competitie. Die competitie vind ik vergelijkbaar met de Eredivisie, hoewel ik de kwaliteit in de breedte in Nederland beter verzorgd vind. En in die competitie staan wij bovenaan. Het worden dus twee interessante confrontaties.”

AZ verzekerde zich afgelopen weekend van het winterkampioenschap in de Eredivisie. Zondag gaan de Alkmaarders op visite bij NAC Breda. In de aanloop naar dat duel kennen diverse spelers lichte pijntjes, donderdag opgelopen in de Europa League tegen Metalist Kharkiv (1-1). Verbeek: “De masseur heeft vandaag al op volle toeren gedraaid. Er is een aantal spelers met de nodige pijntjes. Pontus Wernbloom heeft een stijve knie, Nick Viergever heeft last van zijn scheen, Johann Berg Gudmundsson kreeg een knietje in zijn bovenbeen en Jozy Altidore heeft last van zijn kuit.” Ook het meespelen van Brett Holman is twijfelachtig.

“We gaan kijken hoe de groep er morgen (zaterdag, red.) voor staat”, gaat Verbeek verder. “Ik kan nu nog niks zeggen over het herstel van de aangeslagen spelers. Mocht iedereen fit zijn, dan reizen we met dezelfde achttien spelers als donderdag richting Breda.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen