Verbeek: "Excelsior gaat tegenhouden"

6 december 2011, 17:48

AZ speelt woensdag (19.30 uur) de tweede helft van de uitwedstrijd tegen Excelsior. Dat duel werd 2,5 week terug in de rust gestaakt vanwege grote mistbanken boven Woudestein.

Afgelopen weekend kreeg koploper AZ een ongekend pak slaag bij SC Heerenveen. Er werd met 5-1 verloren in Friesland. Dat verwerkten de Alkmaarders maandag met een strandwandeling. “Om de kop even leeg te maken”, legt Verbeek uit op de website van AZ. “We hebben een half uur tot drie kwartier gelopen. Tussendoor hebben we koffie gedronken.”

“Ik verwacht dat Excelsior gaat tegenhouden, net als tijdens de eerste helft. Ze zullen ons met snelle counters proberen te verrassen. Dat hebben ze zaterdag tegen Ajax ook gedaan”, gaat Verbeek verder over de wedstrijd van woensdag. Hij voert geen wissels door. “Dat was ik na de eerste 45 minuten ook niet van plan. Deels ook omdat ik niet veel van de wedstrijd gezien heb.”

Verbeek laat zijn team een andere warming-up doen dan gebruikelijk. “Lichaam en geest moet je anders voorbereiden omdat we maar één helft spelen”, verklaart hij. “Het is vergelijkbaar met een auto die nog een koude motor heeft. Daar kun je ook niet zomaar plankgas mee wegrijden.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen