Goal Van Nistelrooy levert Malaga niets op

15 januari 2012, 21:52

Malaga CF heeft zondag een nederlaag moeten slikken in de Primera Division. Ruud van Nistelrooy leek de ambitieuze Spaanse ploeg in de slotfase van het duel tegen Sporting de Gijón een punt te bezorgen, maar de laagvlieger wist in de extra tijd nog de overwinning te forceren: 2-1.

Galves bracht Gijón tien minuten voor rust op aangeven van Nacho Cases op voorsprong. Ruud van Nistelrooy, die van trainer Manuel Pellegrini in de basis mocht starten bij Malaga, beloonde het vertrouwen van zijn oefenmeester door twee minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord te brengen: 1-1.

In de blessuretijd zorgde Oscar Trejo ervoor dat de treffer van Van Gol uiteindelijk weinig waarde had: 2-1. Joris Mathijsen had ook een basisplaats bij Malaga. De verdediger, die in de achtste minuut een gele kaart kreeg, werd zeven minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Malaga blijft door de nederlaag steken op de achtste plek. Gijón klimt uit de kelder van de Spaanse competitie en staat nu gedeeld dertiende.