Kuyt schiet Liverpool langs Man United

28 januari 2012, 15:39   Bijgewerkt: 28 januari 2012, 16:43

Het was tot dusver niet het seizoen van Dirk Kuyt. De Katwijker speelt weinig bij Liverpool en als hij in actie mag komen, is dat vaak als invaller. In de FA Cup-kraker tegen Manchester United bewees hij echter weer eens zijn waarde. Twee minuten voor tijd maakte de Oranje-international op Anfield Road de winnende goal: 2-1.

Eén goal. Dat was de povere score van Dirk Kuyt tot dusver dit seizoen. Statistisch gezien maakt de oud-Feyenoorder het slechtste seizoen uit zijn carrière door, maar dat seizoen kan nog een geweldig einde krijgen. Want de winnende maken tegen Manchester United, dat telt. Zeker in een knock-outwedstrijd, zeker in de prestigieuze FA Cup. En zeker ook omdat zijn club hierdoor kans houdt op een hoofdprijs.

De treffer van Kuyt was niet alleen belangrijk, maar ook mooi. Na een verre uittrap van doelman Pepe Reina verlengde Andy Carroll de bal met zijn hoofd naar Kuyt, die door een slimme loopactie een meter voorsprong gepakt had op verdediger Patrice Evra. Kuyt bedacht zich geen moment en knalde de bal achter ManU-keeper De Gea.

Diezelfde De Gea had eerder in de wedstrijd een hoofdrol gespeeld bij de 1-0 voor Liverpool. Hij tastte mis bij een corner, waarna Daniel Agger kon inkoppen. Voormalig PSV'er Park zette ManU vervolgens op 1-1 en dat leek de eindstand te gaan worden, tot Kuyt toesloeg. De Katwijker was vlak daarvoor als invaller in de ploeg gekomen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen