Roma bekert verder na zege op Fiorentina

11 januari 2012, 23:13   Bijgewerkt: 11 januari 2012, 23:21

AS Roma heeft de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. De ploeg van coach Luis Enrique rekende in eigen huis af met Fiorentina: 3-0. Erik Lamela was met twee treffers de gevierde man bij de Romeinen, die Maarten Stekelenburg zijn doel zagen schoon houden.

In de eerste helft wisten beide ploegen het net niet te vinden. Vlak na rust sloeg Lamela twee keer binnen korte tijd toe, waarna Fabio Borini de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot gooide. Roma stuit in de volgende ronde op Juventus, dat eerder al Bologna uit de Coppa knikkerde.

Udinese liet zich in de achtste finales van het bekertoernooi verrassen door Chievo. De nummer drie van de Italiaanse competitie ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit. Chievo, de nummer veertien van de Serie A, dankte de zege voor een groot deel aan Cyril Théreau. De Franse spits maakte in blessuretijd de winnende treffer.

Paolo Sammarco had Chievo na acht minuten op voorsprong gebracht. Antonio Di Natale tekende zes minuten minuten voor tijd voor de gelijkmaker.