Lille lijdt spectaculair verlies, ook PSG morst

12 februari 2012, 18:59   Bijgewerkt: 12 februari 2012, 19:37

OSC Lille lijkt titelprolongatie in de Ligue 1 definitief te kunnen vergeten. Zondag verloren de noorderlingen voor eigen publiek van Girondins Bordeaux. Het werd maar liefst 5-4 voor de bezoekers.

Nicolas Maurice-Belay zette Bordeaux al na twee minuten op 1-0. David Rozehnal maakte vijf minuten later gelijk, maar Ludovic Obraniak legde negen minuten later de ruststand vast op 1-2.

Via Belay en Yoan Gouffran liep Bordeaux na de pauze uit tot 1-4 en leek de wedstrijd gespeeld, maar Lille toonde een knap staaltje veerkracht. Dankzij Eden Hazard, Mathieu Debuchy en Nolan Roux kwam de thuisclub terug tot 4-4. Maar door een late goal van Obraniak was al dat werk voor niets: 4-5.

Bordeaux klimt door de overwinning naar de achtste plek. Lille blijft derde, op tien punten van nummer twee Montpellier HSC en elf van koploper Paris Saint Germain. PSG kwam in de uitwedstrijd tegen Olympique Nice niet verder dan 0-0. Lille speelde overigens wel één duel minder dan Montpellier en PSG.