PSG morst in boeiend duel, Montpellier aan kop

25 februari 2012, 22:54   Bijgewerkt: 25 februari 2012, 22:59

Paris Saint Germain is aan zijn eerste competitienederlaag onder leiding van Carlo Ancelotti ontsnapt. De Franse hoofdstedelingen leken zaterdag met 4-3 te gaan verliezen bij Olympique Lyon, maar kwamen diep in blessuretijd langszij: 4-4.

Guillaume Hoarau bracht Paris SG na twintig minuten aan de leiding in Lyon, maar Bafétimbi Gomis, Lisandro Lopez en Michel Bastos bogen tussen de 34ste en veertigste minuut de score om in 3-1 voor Lyon. Nene bracht Paris SG op slag van rust terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer (3-2).

Na 57 minuten gaf Jimmy Briand Lyon opnieuw een marge van twee doelpunten, al werd het door toedoen van Ceara in het laatste kwartier weer spannend. Het leek bij 4-3 te blijven, maar in de slotseconde besliste Hoarau anders (4-4).

Montpellier HSC is door het puntenverlies van Paris SG de nieuwe klassementsleider in de Ligue 1. Die club won eerder op de avond voor de zevende keer dit seizoen met 1-0. Dit maal was Girondins Bordeaux het slachtoffer. John Utaka maakte pas tien minuten voor tijd het verlossende doelpunt. Montpellier heeft na 25 wedstrijden 53 punten, één meer dan Paris SG. Lyon staat vijfde met veertig punten.