Real Madrid vergroot voorsprong op Barça

12 februari 2012, 23:33   Bijgewerkt: 13 februari 2012, 00:02

In de Primera Division koerst Real Madrid in volle vaart af op de landstitel. Zondag vloerde De Koninklijke Levante met 4-2, waardoor de voorsprong op nummer twee FC Barcelona, dat zaterdag verloor bij Osasuna, is opgelopen tot tien punten. Cristiano Ronaldo scoorde drie keer.

Levante, de nummer vier van de ranglijst, mocht enige tijd denken aan een stunt. Gustavo Cabral kopte de club uit Valencia na vijf minuten brutaal op voorsprong in Bernabeu.

0-1 leek ook de ruststand te worden, maar Vicente maakte op slag van rust in zijn eigen ‘zestien’ een domme handsbal. Dat leverde Real niet alleen een strafschop op, het betekende ook zijn tweede gele kaart. Ronaldo benutte de penalty en voerde na rust de score op tot 3-1. Ex-PSV’er Arouna Koné bracht na een uur de spanning nog wel terug, maar drie minuten later legde Karim Benzema de eindscore vast op 4-2.