Van der Wiel nog weken er uit: "Heel zuur"

16 februari 2012, 10:02

De rentree van Gregory van der Wiel bij Ajax laat nog even op zich wachten. Door een liesblessure kwam de rechtsback dit jaar nog niet in actie en ook de oefenwedstrijd van Oranje tegen Engeland, 29 februari op Wembley, komt voor hem te vroeg.

"Heel zuur", zegt Van der Wiel in Sp!ts. "De uitwedstrijd tegen Manchester United mis ik, net als het oefenduel van Oranje tegen Engeland. Wembley man, pfff…prachtig. Daar had ik echt héél graag willen spelen. Elke wedstrijd is het weer een straf om niet te kunnen spelen, ik kan het niet uitstaan als ik weer op de tribune moet gaan zitten. Maar het is nu gewoon het beste voor me, ik moet helemaal fit zien te raken."

De rechtsback (24) werkt momenteel bij sportmedisch centrum Fysiomed aan zijn herstel. Bij de club komt hij zelden. "Ik zit helemaal in mijn eigen ‘zone’ en ben al een paar weken niet bij Ajax geweest, behalve dan tijdens de wedstrijden. Daardoor gaat alles wat er rond de club gebeurt een beetje langs me heen en houd ik me alleen met mijn eigen programma bezig. Maar tegen Manchester United zit ik uiteraard weer gewoon in het stadion, al zal het pijn doen dat ik zelf niet op het veld kan staan."

Wanneer hij vermoedelijk weer kan voetballen, wil Van der Wiel niet zeggen. "Ik heb voor mezelf wel een datum waarop ik denk terug te keren, maar die houd ik voor me. Het enige dat ik erover kan zeggen, is dat het zeker nog een paar weken duurt."

Van der Wiel is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in Amsterdam. Valencia hoopt de rechtervleugelverdediger komende zomer over te kunnen nemen van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen