Wijnaldum: "Verliezen op felheid mag niet meer"

24 februari 2012, 09:17

Trabzonspor vormde donderdag het ideale medicijn voor PSV. Na de pijnlijke 0-3 van afgelopen weekend bij FC Groningen had de ploeg dringend behoefte aan succes, zeker met het oog op de topper van zondag tegen Feyenoord. Dat succesje kwam er, want de Turken werden kinderlijk eenvoudig met 4-1 verslagen.

Hij kwam wat twijfelend aanlopen, na afloop van het duel met Trabzonspor. Georginio Wijnaldum wilde best even met journalisten in de mixed zone van het Philips Stadion praten, maar niet over de wedstrijd van komende zondag tegen Feyenoord. “Als ik nu iets over Feyenoord zeg, wordt dat overal breed uitgemeten en kan ik me er niet meer tegen verdedigen. Daarom wil ik nu niets over Feyenoord zeggen. Zondagmiddag, na de wedstrijd, mag je me daar alles over vragen", liet de oud-Feyenoorder weten.

Zonder dat het woord 'Feyenoord' viel, wilde de middenvelder wel zijn mening geven over de huidige vorm van PSV. Tegen Trabzonspor liet de ploeg weer eens zien waartoe het in staat is. Trabzonspor, dat eerder dit seizoen in de Champions League vier punten pakte tegen Inter, werd bij vlagen van het kastje naar de muur getikt.

Voor PSV is het na de winter nog een beetje zoeken. Zo speelde het tegen Heracles Almelo en De Graafschap bijvoorbeeld een uitstekende eerste helft, maar werd deze gevolgd door een belabberde tweede 45 minuten. “Voor de winterstop speelden we hele wedstrijden goed, na de winter is dat nog weinig gelukt. Dat komt ook omdat we in sommige wedstrijden te veel kansen lieten liggen. Als je meer scoort, komt er rust in de ploeg en speel je wedstrijden makkelijker uit.”

Nu de laatste maanden van het seizoen aangebroken zijn, zou dat geen overbodige luxe zijn voor PSV. De komende weken vallen namelijk alle beslissingen, weet ook Wijnaldum. “In de Eredivisie staat alles dicht op elkaar, ieder puntverlies kan vanaf nu beslissend zijn. Deze wedstrijd geeft ons vertrouwen, nu op naar de volgende. Dat is Feyenoord, ja. Maar daarover praten we zondagmiddag verder”, knipoogt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen