FC Zwolle profiteert van misstap Sparta

23 maart 2012, 21:54   Bijgewerkt: 23 maart 2012, 22:22

FC Zwolle heeft vrijdagavond uitstekende zaken gedaan aan kop van de Jupiler League. De ploeg van trainer Art Langeler zag naaste belager Sparta met 1-0 onderuit gaan op bezoek bij FC Volendam. Zelf wonnen de Blauwvingers met 3-0 van AGOVV, waardoor de koploper van de eerste divisie na 28 speelronden negen punten voorsprong heeft op de Rotterdammers.

Binnen het kwartier zat Zwolle al op rozen tegen de ploeg uit Apeldoorn. Nassir Maachi tekende al na tien minuten met zijn hoofd voor de openingstreffer in het Oosterenk Stadion. De achttienjarige Giovanni Hiwat, die voor het eerst zijn opwachting maakte in de basis, verdubbelde de voorsprong twee minuten later: 2-0.

Jesper Drost legde de eindstand vast op 3-0. De invaller zag een inzet vanaf de rechterkant via een Apeldoorns been achter doelman André Krul belanden. AGOVV blijft voorlaatste dankzij de nederlaag.

In de strijd om de vierde periode behaalde Helmond Sport de vierde zege op rij. De Brabantse ploeg was thuis met 5-1 te sterk voor Go Ahead Eagles. De Helmondse treffers kwamen op naam van Philipp Haastrup, Juanito Sequeira, Zarko Grabovac, Jop van der Linden (strafschop) en Erik Quekel.

Willem II bleef na drie opeenvolgende overwinningen thuis tegen FC Dordrecht steken op 1-1. FC Emmen bleef op de laatste plaats door een zware thuisnederlaag tegen Fortuna Sittard (0-4). Fortuna staat nu op een gedeeld negende plaats in de Jupiler League.