Juventus wint verdiend van aartsrivaal Inter

25 maart 2012, 22:41   Bijgewerkt: 25 maart 2012, 22:47

In de Serie A heeft Juventus de beladen kraker tegen Internazionale gewonnen. In eigen huis won De Oude Dame zondag met 2-0 van de aartsrivaal uit Milaan. Daarmee brengt het de achterstand op koploper AC Milan terug tot vier punten. Inter blijft kwakkelen. Het zakt naar de achtste positie.

De thuisclub dicteerde in de sfeervolle Juventus Arena, maar kon voor rust de trekker niet overhalen. Alessandro Matri kreeg na zestien minuten de beste kans; de spits was gevaarlijk met het hoofd, maar Inter-keeper Julio César bracht redding. Kort daarvoor kreeg het afwachtende Inter de beste kans van de eerste 45 minuten. Diego Milito dook plotseling op voor de neus van Gianluigi Buffon, maar de doelman van Juventus had een prima redding in huis.

In het tweede bedrijf was Inter aanvankelijk meer op de helft van Juventus te vinden dan voor de doelwissel, maar juist toen opende Juventus de score. Claudio Marchisio stichtte gevaar met een afstandsschot. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Martin Caceres, na 57 minuten, raak.

Een klein kwartier later legde Juventus de wedstrijd in het slot. Een minuut nadat Mirko Vucinic een dot van een kans op 2-0 had laten liggen, scoorde Alessandro Del Piero alsnog. De routinier schoof de bal binnen na een steekpassje van Arturo Vidal. Fabio Quagliarella had even later zelfs de 3-0 op de schoen, maar hij zag zijn inzet van de lijn gehaald worden door Maicon.

Bij Inter behoorden Wesley Sneijder en Luc Castaignos niet tot de selectie. Aan de kant van Juventus gold hetzelfde voor Eljero Elia.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!