Karelse ziet kansen voor NAC tegen PSV

9 maart 2012, 15:40

De KNVB plande NAC Breda- PSV aanvankelijk als een ‘Avondje NAC’ in. Maar wegens de Europese verplichtingen van de Eindhovenaren is het duel uitgesteld van zaterdag 20.45 uur tot zondag 12.30 uur. NAC-coach John Karelse vindt het maar niets. “Want dat wil zeggen dat je om half 10 's ochtends al aan de pasta zit."

Karelse ziet kansen voor zijn ploeg tegen PSV, dat in een mindere periode zit. "De verdediging barst uiteraard niet van het zelfvertrouwen, maar de aanval daarentegen is van hoog niveau”, laat de coach weten aan NAC.nl. “Het is zaak om te profiteren van hun fouten en we moeten lef tonen."

NAC, dat thuis al vijf jaar ongeslagen is tegen PSV (3-2-0), heeft een overwinning nodig in de strijd tegen degradatie. Slechts het doelsaldo houdt de Bredanaren boven de rode streep. Karelse heeft vertrouwen in een goede afloop, maar voelt wel druk. "Het zou raar zijn, als je je geen zorgen maakt als je naar de stand kijkt”, zegt hij. “Van paniek wil ik overigens niets weten, want we hebben een ploeg die ook van PSV kan winnen. Het is taak om het publiek weer eens wat te laten zien en in thuiswedstrijden kunnen wij ook tegen grote clubs punten pakken."

Tegen PSV begint Nourdin Boukhari als aanvallende middenvelder. Anthony Lurling gaat daardoor weer als vleugelaanvaller aan de slag, hetgeen ten koste gaat van Jeffrey Sarpong. Karelse: "We speelden tegen VVV (2-1 verlies) met name na rust een stuk beter. Dat kwam doordat onder andere Boukhari voor rust zorgde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen