Leekens: "We trekken ons voetje niet terug"

Ger
1 maart 2012, 16:49

De nationale ploeg van België speelde woensdag vriendschappelijk gelijk in en tegen Griekenland (1-1). Bondscoach Georges Leekens is zeer te spreken over de mentaliteit van de Rode Duivels.

"Iedereen komt graag naar de nationale ploeg, er waren ooit andere tijden. Met de vroegere mentaliteit hadden we na de 1-0 achter met 2-0 of 3-0 verloren", zegt de keuzeheer tegen Sporza. "De jongens beginnen ook te bikkelen en pakken gele kaarten. Het creatieve voetbal dat we kunnen spelen, wisselen we af met bikkelen. We trekken ons voetje niet terug."

De Belgen moesten het laatste half uur met tien verder nadat Nicolas Lombaerts zijn tweede gele kaart had gekregen. "Ik vond dat heel leerrijk. Ik wilde dat de ploeg 4-2-3 bleef spelen, zonder achteruit te leunen en met druk naar voren. We kwamen nooit in de problemen", aldus Leekens.

"Ik vond het knap hoe Vermaelen en Kompany inschoven en zo voor een surplus zorgden. Ze zorgen voor meer voetballend vermogen van achteruit. Alderweireld was zeer goed als rechtsachter. Als er al een probleem was met de vleugelverdedigers, is dat voor mij sinds gisteren opgelost."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen