Mancini kritisch over controles in Premier League

Ger
20 maart 2012, 15:03

De medische controles in de Premier League voldoen niet. Dat meent trainer Roberto Mancini van Manchester City. "We moeten spelers vaker en nauwkeuriger onderwerpen aan een medische controle", zei hij dinsdag. "Misschien wel twee keer per jaar. In Italië is het beter geregeld", zei de Italiaan.

Mancini uitte zijn kritiek naar aanleiding van het incident met Fabrice Muamba van Bolton Wanderers, die zaterdag een hartstilstand kreeg in het duel met Tottenham Hotspur. De Congolees werd op het veld gereanimeerd en ligt nog altijd op de intensive care in een Londens ziekenhuis. Volgens het laatste medische bulletin gaat het wat beter met middenvelder.

De Premier League kondigde dinsdag aan dat het de eigen medische procedure grondig onder de loep zal nemen. "We zullen alle aspecten onderzoeken. Mocht het nodig zijn, dan verbeteren we onze procedure. Zoals we dat ook een aantal jaar geleden hebben gedaan na het incident met doelman Petr Cech", zei directeur Richard Scudamore. De hulp voor Cech, die destijds ernstig hoofdletsel opliep tijdens een wedstrijd, kwam volgens zijn club Chelsea te traag op gang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen