Record Ronaldo helpt Real aan ruime zege

24 maart 2012, 21:53   Bijgewerkt: 24 maart 2012, 22:13

Geen sprake van een crisis bij Real Madrid. De Koninklijke speelde de afgelopen twee wedstrijden gelijk, maar draaide zaterdag weer als vanouds. In Bernabeu werd Real Sociedad met 5-1 verslagen.

Real was heer en meester voor eigen publiek en kwam al vroeg op voorsprong. Gonzalo Higuain tikte al in de zevende minuut binnen op aangeven van Karim Benzema. Na een half uur maakte Cristiano Ronaldo er 2-0 van en daarmee vestigde de Portugese vedette een nieuw record. Het was zijn honderdste competitiedoelpunt in het shirt van Real, in pas zijn 92ste wedstrijd. Nooit eerder slechtte iemand die barrière in zo weinig duels. Het oude record was in handen van Ferenç Puskas. De Hongaar had 105 optredens nodig om tot honderd treffers te komen in La Liga.

Door goals van Benzema (2) en nogmaals Ronaldo liep Real uit tot 5-1. Xabier Prieto deed op slag van rust wat terug voor Sociedad (3-1). Door de ruime winstpartij zet koploper Real Madrid nummer twee FC Barcelona weer op zes punten achterstand. De Catalanen kregen eerder op de dag nieuwe hoop op de landstitel met een 2-0 zege bij Real Mallorca. Daardoor was het verschil teruggelopen tot drie punten.