Alex brengt PSG naast koploper Montpellier

8 april 2012, 23:04   Bijgewerkt: 8 april 2012, 23:10

Paris Saint Germain heeft zich zondag naast Montpellier HSC aan kop genesteld in de Ligue 1. De ambitieuze ploeg van coach Carlo Ancelotti boekte in eigen huis een nipte zege op Olympique Marseille: 2-1. Oud-PSV'er Alex tekende voor de winnende treffer. PSG heeft nu 63 punten, net zoveel als Montpellier, maar de Parijzenaars speelden wel een duel meer.

Jeremy Menez bezorgde de thuisploeg een droomstart door al na zes minuten Marseille-doelman Mandanda te passeren: 0-1. Na rust kwamen de bezoekers, die onlangs in de kwartfinale van de Champions League werden uitgeschakeld door Bayern München, langszij. Abdul Ayew zorgde na een uur spelen op aangeven van Loic Rémy voor de gelijkmaker. Alex bracht PSG nauwelijks een minuut later al weer op voorsprong: 2-1.

PSG eindigde het duel met tien man, nadat Mohamed Sissoko in de 85e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Marseille wist in het restant van de wedstrijd niet meer te profiteren van de overtalsituatie. L'OM blijft daardoor kwakkelen in de Franse competitie en staat nu negende.