Roma-directeur: "Enrique heeft tijd nodig"

Koen Freriks
29 april 2012, 10:46

Het is niet het seizoen geworden waar AS Roma op had gehoopt. Gewapend met de miljoeneninvesteringen presteert de Romeinse ploeg van doelman Maarten Stekelenburg vooral erg wisselvallig. De westrijd tegen Napoli (2-2) was exemplarisch. Trainer Luis Enrique krijgt echter het vertrouwen van de leiding.

"Luis Enrique is de trainer en hij is niet het probleem", vindt Roma-directeur Franco Baldini. "Het team heeft dat wel bewijzen in een magistrale eerste helft. Dit team voelt veel druk van buitenaf en dat voelde de ploeg toen Napoli ging aanvallen. Uiteindelijk herstelden ze zich goed en de gelijkmaker was terecht."

Volgens Baldini moet AS Roma wat rustiger worden. "Het team is niet ontspannen, maar de trainer heeft een duidelijke visie op voetbal en die hoort de komende jaren de steun te krijgen. Enrique heeft veel kwaliteit als trainer en heeft nog een jaar nodig om te bouwen. Wij geloven er als club volledig in", besluit Baldini.

AS Roma kwam in augustus vorig jaar in Amerikaanse handen te vallen. De Romeinen versterkten zich daarna met een aantal spelers, waaronder Stekelenburg, en wil in de komende jaren doorstoten naar de nationale top. Roma staat momenteel op de zevende plek in de Serie A.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen